Отборите на Манчестър Юнайтед и Севиля завършиха при резултат 2:2 в първи

...
Отборите на Манчестър Юнайтед и Севиля завършиха при резултат 2:2 в първи
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед и Севиля оставиха развръзката за реванша след два автогола на червените дяволи

Отборите на Манчестър Юнайтед и Севиля завършиха при резултат 2:2  в първи 1/4-финален конфликт от Лига Европа. Марсел Забитцер се разписа на два пъти в 14-ата и 21-ата минута на срещата. 

Пет минути преди края на мача се стигна до автогол на Тайрел Маласия, а в продълженията на дуела Севиля изравни още веднъж с автогол, този път на Хари Магуайър. Така развръзката остана за реванша в Испания през идната седмица.

Още в 27-ата секунда на мача топката попадна във вратата на севилци. Антони Марсиал бе изведен от Джейдън Санчо и не сгреши, преодолявайки Боно. Светкавичното попадение обаче бе анулирано поради засада на нападателя. 

В 10-ата минута гостите пробваха заучено осъществяване на статично състояние, което докара до удар към вратата на Де Хеа, който бе отразен. След това Гонсало Монтиел опита мощен изстрел от сериозна отдалеченост, който бе блокиран.

Три минути по-късно " алените дяволи " трансферираха заплахата пред вратата на Боно. Антони шутира от сложна позиция, а единствено положителната интервенция на стража избави севилци. Последва корнер, от който домакините не се възползваха по добър метод. 

Марсел Забитцер откри резултата в 14-ата минута. Той се оказа на върха на офанзивата и бе изведен е наказателното поле на Севиля. Той си пое топката добре и я прати в мрежата за 1:0.

Отново Забитцер се оказа на отлична позиция след страхотна композиция на " алените дяволи ". Той нахлу в пеналтерията на гостите и за повторно прати топката във вратата, защитавана от Боно - 2:0.

В 32-ата минута домакините още веднъж бяха доста покрай гола, а Забитцер бе на косъм от хеттрика. До това се стигна след безредие и два удара към стража на Севиля, който въпреки всичко съумя да се намеси.

Пет минути преди края на първото полувреме нарушаване на Ламела против Каземиро бе преразгледано за червен картон, само че след инспекцията с ВАР основният арбитър даде единствено жълт картон на футболиста от гостите.

В последните секунди на първата част Севиля бе покрай попадението след корнер. Давид де Хеа се намеси чудесно, само че топката още веднъж бе в рискова зона, на сантиметри от голлинията, където Ламела се опита да я добави в мрежата с глава, само че бе изпреварен от Варан, който почисти. 

⚡️ A thrilling first half at Old Trafford. ||
— Manchester United (@ManUtd)
Второто полувреме стартира с добър късмет за Севиля, само че гостите не съумяха да стигнат до гола. В 55-ата минута Санчо потегли на самостоятелен рейд и се оправи с един от бранителите на испанския отбор, само че по-късно бе съборен от различен в наказателното поле на севилци. Все отново съдията сподели, че няма учредения за дузпа и остави играта да продължи.

В 61-ата минута Антони бе изведен от Уан-Бисака при контраофанзива на " алените дяволи ". Бразилецът нахлу в пеналтерията и съумя да си настройки топката на левия крайник, след което стреля. Топката срещна страничния дирек на вратата и излезе.

В 75-ата минута гостите пробваха на два пъти остри центрирания отдясно, само че и при двата случая домакините се оправиха. Минута по-късно Иван Ракитич опита изстрел от далечна отдалеченост, който обаче прелетя на метри от вратата. 

Севиля стартира все по-уверено да поглежда към вратата на " алените дяволи " и в 85-ата минута гостите нанесоха своя удар. Хесус Навас бе открит на далечната греда, а той пусна паз по земята, който рикошира в краката на Еланга, а по-късно попадна в мрежата на манчестърци. 

Минута преди края на постоянното време Сусо шутира, само че опитът му бе блокиран. Малко по-късно Давид де Хеа още веднъж се намеси героично, с цел да резервира нежната преднина на манчестърци.

В продълженията Ел Несири се извиси във въздуха, с цел да стреля с глава. Топката рикошира от главата на влезлия от скамейката Хари Магуайър, а по-късно попадна в мрежата на " алените дяволи " за повторно. 

FT / 2:2

1:0 Марсел Забитцер 14'

2:0 Марсел Забитцер 21'

2:1 Тайрел Маласия 85' (авт)

2:2 Хари Магуайър 90+3' (авт)

Стартовите сформира на двата тима:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 1. Давид де Хеа, 29. Аарътн Уан-Бисака, 19. Рафаел Варан, 6. Лисандро Мартинес, 12. Тайлър Маласия, 18. Каземиро, 15. Марсел Забитцер, 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 9. Антони Марсиал

Старши треньор: Ерик загар Хаг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР